De soos vóór de verbouwing

De soosverbouwing is in volle gang! Toen de kerkverbouwing klaar was, zijn we begonnen met de soos ontruimen, omdat hij gebruikt was als opslagplaats. Na het ontruimen zijn we begonnen met slopen. De oude bar en het systeemplafond zijn eruit gehaald en 2 muren zijn er (gedeeltelijk) uitgebroken. De oude keuken mochten we bij de soosruimte betrekken, dit wordt straks het bargedeelte. De soosruimte is hierdoor echt een stuk groter geworden, daar zijn we blij mee!

’t wordt wel anders

nog even volhouden

In het ontwerp, dat we met input van de jongeren hebben gemaakt, hadden we bedacht dat we sommige wanden met hout wilden betimmeren. Wat een geluk dat we bij fam. Rook uit Hierden gratis pallethout konden krijgen! Met een aantal jongeren hebben we de pallets uit elkaar gehaald en het hout gladgeschuurd. Inmiddels is de soosruimte met het hout bekleed en dat is supermooi geworden. Er is ook al behangen en delen van het plafond zijn geverfd. Alle meubels zijn ook besteld of tweedehands op de kop getikt. 

Mooi dat het wordt!

De week voor de opening van het kerkgebouw gaat er nog heel veel gebeuren: er wordt gestuukt, de vloer wordt gelegd en het systeemplafond komt erin. Dan is al heel mooi te zien hoe het gaat worden. Helaas krijgen we de soos niet af voor de officiële opening. De keuken en bar moeten nog worden geplaatst. Maar kom tijdens de opening gerust alvast een kijkje nemen! Als het helemaal af is zullen we dat laten weten, dan kan iedereen het eindresultaat komen bewonderen. En voor de jongeren zullen we natuurlijk een knallend openingsfeest organiseren!

We hebben dus nog een paar klussen te gaan voor het helemaal af is, maar het einde is gelukkig in zicht. Dankzij de oliebollenactie maar ook de hulp van veel gemeenteleden, kunnen we straks genieten van een prachtige soos!

Groetjes,

De sooscommissie