In Nederland maken gemiddeld vijf mensen per dag een einde aan hun leven door zelfdoding. Het is dus niet verwonderlijk dat suïcidaliteit en suïcidepreventie veel aandacht krijgen, zowel binnen de ggz als binnen de politiek.

Op 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Daarom organiseert het Kennisinstituut christelijke ggz op woensdagavond 13 september 2017 een minisymposium voor de naaste omgeving, ambtsdragers en leden van de kerkelijke gemeente. Op deze avond staat de vraag centraal hoe je suïcidaliteit kunt herkennen, hoe je het bespreekbaar kunt maken en wat je als kerkelijke omgeving kunt betekenen. Suïcidaliteit en suïcide komen immers ook binnen de kerk voor.

Programma

De avond begint met twee korte lezingen:

1. Wat is suïcidaliteit?–door drs.Bart van den Brink, psychiater bij Eleos
2. Wat maakt geloven tot een beschermende factor bij suïcidaliteit? En waar liggen de risico’s? – door drs. Matthias Jongkind, klinisch psycholoog bij Eleos).

Na de pauze is er een praktische training waarin je leert hoe je het gesprek over suïcidaliteit, doodswens en zelfmoordplannen op een goede manier kunt voeren.

Datum: 13 september, van 19.30-22.00 uur Locatie: Evangelische Hogeschool Amersfoort Kosten: € 10,00 p.p.

Meer informatie en aanmelding:

www.kicg.nl/suicidaliteit-geloof-kerk