Richard Verhoef

Kerkelijk Jeugdwerker

Mijn naam is Richard Verhoef, getrouwd met Nadine en trotse vader van Eli. Sinds juni 2021 ben ik de eerste kerkelijke jeugdwerker van de Petrakerk in Harderwijk. Daarvoor ben ik jeugdwerker geweest in de Fontein (2017-2020) in Nijkerk en bij de pioniersplek LifewireZ (2015-2019) in Bilthoven.

Het is voor mij niet vanzelfsprekend dat ik kerkelijk jeugdwerker ben geworden. Op school blonk ik nooit uit. Met veel pijn en moeite heb ik mijn vmbo diploma gehaald. Hierna heb ik de MBO4 opleiding Marketing en Communicatie afgerond. Om vervolgens weer een hele andere richting op te gaan. Ik ben SPH gaan studeren in Ede. Na de studie kwam ik erachter dat de hulpverlening niet helemaal bij paste. In de tussentijd werd actief bij de bovenstaande werkgevers en ben ik de jongerenwerkersopleiding gaan volgen aan de Wittenberg in Zeist.

In mijn huidige werk merk ik dat ik alle voorgaande disciplines nog steeds gebruik en verder wil ontwikkelen. Dat is ook de reden waarom in 2021 ben begonnen aan de studie HBO Theologie in Ede.

Ik ben weliswaar christelijk opgevoed en altijd kerkelijk betrokken geweest. Toch had ik nooit gedacht dat ik later in de kerk zou gaan werken. Voornamelijk in mijn tienertijd heb ik erg geworsteld met het geloof. Ik zocht de grenzen op en ging daar dikwijls overheen. Maar juist in deze moeilijke periode heb ik ontdekt wie God is en wilt zijn. Een liefhebbende Vader die zijn zoon vergeeft. De Redder van de wereld, zelfs voor mij. De Geest die vernieuwt en ook mijn leven en het leven van (jonge) mensen wilt veranderen.

jeugdwerker@petrakerkharderwijk.nl