Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha. Alpha is een introductie in het christelijk geloof die nu ook online wordt aangeboden. Wereldwijd hebben ruim 25 miljoen mensen in 169 landen een Alphacursus gevolgd.

Op woensdag 16 september start de Petrakerk een Alpha Online cursus. Via Zoom-sessies ontdekken de deelnemers in twaalf interactieve en gezellige bijeenkomsten wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een moment om op een ontspannen manier te socializen en te updaten. Hierna bekijken de deelnemers een aflevering van de Alpha Film Series. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal waarover je samen kunt doorpraten in kleine gespreksgroepen, zoals: wie is Jezus en waarom is hij gestorven, wat is geloven, waarom zou je de bijbel lezen of bidden en hoe?

De cursus is gratis en vrijblijvend en wordt gegeven van 19.30 tot 21.00 uur. In Nederland hebben al ruim 300.000 mensen een Alpha gevolgd. Wie je ook bent, wat je ook gelooft, je bent van harte welkom op Alpha Online!

Alpha geeft je de kans om de zin van het leven te onderzoeken, samen met anderen. Er is ruimte voor al je vragen. Kijk voor meer informatie en verhalen van Alpha-deelnemers op alphacursus.nl of neem contact op met Paul Waterval, 06-46407028, paulwaterval@gmail.com.

Om je aan te melden, stuur een mail naar: alpha@petrakerkharderwijk.nl.

Programma

16 september 1. Leven: Is er meer?  &  2. Wie is Jezus?
23 september 3. Waarom stierf Jezus?
30 september 4. Hoe kun je geloven?
7 oktober 5. Bidden: waarom en hoe? & 6. De Bijbel lezen: waarom en hoe?
9-10 oktober Alpha-weekend
Vrijdagavond 18 november: 8. Introductie en & 9. Wie is de Heilige Geest?
Zaterdagmorgen en middag 19 november: 10. Wat doet de Heilige Geest? & 11. Hoe kan ik vervuld worden met de Heilige Geest?
14 oktober 7. Hoe leidt God ons?
week 43 herfstvakantie
28 oktober 12. Hoe nu verder?
5 november (do!) 13. ​Hoe kan ik het kwade weerstaan?
11 november 15. Geneest God ook nu nog?
18 november 14. Waarom en hoe wij het anderen moeten vertellen?
25 november 16. Hoe zit het met de kerk?