Samen één

Gemeenteproject Petrakerk

Over het gemeenteproject

Vanaf zondag 5 januari 2020 starten we weer met een nieuw gemeenteproject. Het gemeenteproject duurt 6 weken. Er is ervoor gekozen om dit te doen aan de hand van het boekje ‘Samen één’, geschreven door Dorine Heij. ‘Samen één’, zeggen we in de gemeente van Christus tegen elkaar. We zijn met elkaar verbonden in Christus en daarmee één in het geloof. We verlangen ernaar om aan die verbondenheid handen en voeten te geven.

Met behulp van bijbelmeditaties, verwerkingsvragen en gesprekspunten, zowel voor persoonlijk gebruik, als gebruik in kring en gemeente kunnen we dat ontdekken. Als we dat tenminste willen!

Weekthema’s

  • Week 1: Talen van de Liefde
  • Week 2: Generaties komen en gaan
  • Week 3: Ervaren en beleven
  • Week 4: Gaven en talenten
  • Week 5: Taken en rollen
  • Week 6: Droomkerk

Nieuwsbrieven

Download hieronder de nieuwsbrieven rondom het gemeenteproject.

Nieuw Wekelijks audio bestand

Dit jaar introduceren we iets nieuws: een wekelijks audiobestand (een zogenaamde ‘podcast’). Hieronder vind je de audio bestanden tot nu toe.

Boekje ‘Samen één’

Het boekje dat we tijdens het gemeenteproject willen gebruiken is ‘Samen één’. Het boekje is verkrijgbaar in de kerk of via de website van de Vuurbaak.

Uitleg logo

Het logo symboliseert twee verschillende personen. Ieder mens is uniek, we hebben allemaal verschillende gaven, gedachten en gevoelens. Als je goed kijkt vormen de twee figuren het silhouet van een kerkje, met op het dak een kruis. Dat kerkje vormen zij alleen als ze samen het kruis vasthouden… laat er één los… dan zou het kerkje niet compleet zijn.

Door je te richten op het kruis, steeds te kijken naar Jezus, kom je in contact met elkaar. Al ben je nog zo verschillend, Jezus verbindt ons. We mogen samen een gemeente vormen. Wie voor Jezus gaat, gaat voor de ander. Kijk naar het kruis, God houd van ons, dat Hij zijn leven geeft, Hij geeft zijn Zoon. Hij deed dat voor iedereen! Wij mogen zijn geliefde bruid zijn. De kerk is zijn bruid.

Hoe meer we voor elkaar doen, hoe meer verbonden we zijn. Liefde is een daad, waarop gevoelens volgen, kijk maar naar Jezus, let op zijn daad van liefde voor jou.
Laat Hem je inspiratie bron zijn, iedere dag!