_mg_9655Ik ben geboren in Alphen aan den Rijn (1955) en opgegroeid in Rotterdam. Vanaf het begin ben ik ermee vertrouwd geweest bij God te horen. Dat gaf me een speciaal gevoel. Op de middelbare school werd mijn interesse in de theologie gewekt. In de grote stad Rotterdam kwam daarbij het besef hoeveel mensen God niet kennen. Zo groeide het verlangen om Gods liefde te delen met anderen.

Toen ik theologie ging studeren was ik van plan om iets in de zending te gaan doen. Daar is het niet van gekomen. In 1982 werd ik verbonden aan twee kleine kerken in Noord-Brabant: Almkerk-Werkendam en Breda. In 1987 volgde Ureterp (Friesland) en in 1999 Leusden (Utrecht).

Hoewel ik dus in de eerste plaats gemeentepredikant ben, en met liefde, is mijn missionaire hart gebleven. Intussen is Nederland zendingsland geworden, dus ik wil graag met u en jou wegen zoeken om met woord en daad Gods liefde te delen met onze stadgenoten. Ook de nood in de wereld raakt me. Vooral een bezoek aan Cambodja in 2008 heeft me gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan bestrijding van de armoede.

Op de middelbare school heb ik Riet Boertien leren kennen. We zijn in 1977 getrouwd. Zij werkt als muziektherapeut in verpleeghuis de Wijngaard (Bosch en Duin). Wij hebben vijf volwassen kinderen die allemaal aan de A28 wonen, van Amersfoort tot Groningen. En in Zwolle wonen onze drie kleinkinderen waar we enorm van genieten.

predikant_zuid@petrakerkharderwijk.nl