Pastor Paul

img_1345Ik ben in 1960 geboren in Kerkrade (Zuid-Limburg). Ik heb daar tot mijn achttiende gewoond, vier hoog op een flat, samen met mijn ouders en twee jongere broers. Mijn hobbies waren toen voetbal (ik heb bij Roda JC gevoetbald), tekenen en fotograferen. Ik kom uit een rooms-katholieke familie, heb op RK-scholen gezeten (o.a. gymnasium Rolduc) en ben zo’n tien jaar misdienaar geweest in onze parochiekerk. Op mijn achttiende ben ik Engelse taal- en letterkunde gaan studeren aan de (toen nog) Katholieke Universiteit van Nijmegen. Halverwege die studie kreeg ik de kans om een Master in de Algemene Taalwetenschap te doen in Reading in Engeland. In dat jaar heb ik Jezus Christus leren kennen als mijn persoonlijke Redder en Heer. Daardoor is het Licht in mijn leven aangegaan.

In 1982 ben ik getrouwd met Joyce Meijer en samen hebben we drie fijne kinderen gekregen: Ruben (1987), Marnix (1989) en Veerle (1992). Na mijn studie Engels heb ik vier jaar gewerkt aan de Universiteit van Nijmegen, waarna ik in 1989 terechtkwam bij een taalinstituut in Bilthoven, als docent Engels en cursuscoördinator. In 1986 zijn Joyce en ik lid geworden van de GKv in Nijmegen. Ik werd daar na een paar jaar ouderling en door dat werk heb ik een roeping tot het predikantschap ervaren. Van 1994 tot 2001 heb ik met veel plezier aan de Theologische Universiteit van Kampen gestudeerd. Ik ben sinds april 2013 predikant van de GKv in Harderwijk. Daarvoor heb ik drie gemeentes mogen dienen: Krimpen aan den IJssel (2001–2007), Amersfoort-Hoogland (2007–2010) en Grace Church, een internationale multiculturele zendingsgemeente in Amersfoort (2010-2013).

Ik vind het bijzonder hoe God mijn leven en dat van mijn gezin geleid heeft. De liefde van Jezus Christus is het allermooiste wat bestaat en ik vind het geweldig om zijn goede nieuws door te geven, zowel in als buiten de kerk. Dankzij Jezus is er hoop voor ieder mens en ik zie uit naar de grote dag waarop Hij zijn koninkrijk overal definitief vestigt.

predikant_noord@petrakerkharderwijk.nl